Obračun kod KG korala: Radomir i Verko u dvoboju za predsednikovu ljubav

Ilustracija

Obračun kod KG korala: Radomir i Verko u dvoboju za predsednikovu ljubav

Iako je prošao 5. februar, koji je u šumadijskim kuloarima označavan kao navodni konačni rok za dugo najavljivanu promenu vlasti u Kragujevcu a koja bi podrazumevala i smenu Radomira Nikolića sa gradonačelničke funkcije i povratak lidera Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića na tu poziciju, tim povodom se niko ne oglašava.

Ćuti i lider SNS i predsednik države Aleksandar Vučić koji bi, prema saznanjima Danasa trebalo da obznani dogovor o promeni vlasti u Kragujevcu, a ne oglašavaju se ni Stevanović i njegovi saradnici. Nezvanično se, doduše, čuje da je rok za promenu vlasti ponovo pomeren, i da će se predočeno ostvariti „tokom ovog meseca“.

Ono što se pouzdano zna, jeste da pregovori vrha SNS-a, uključujući i Vučića, sa Stevanovićem traju već mesecima i da su kalendarski ušli u drugu godinu. Stevanović je prema pouzdanim informacijama, Vučiću početkom godine nosio „na uvid“ 24 projekta, čiju bi realizaciju u Kragujevcu trebalo finansijski da podrži država. Vučić je prihvatio da država „u startu“ podrži realizaciju pet projekata, među kojima su izgradnja novog naselja u napuštenoj kasarni „Radomir Putnik“, zatim gradnja Severne obilaznice oko grada, na koju bi se nadovezala moderna saobraćajnica prema Čačku, kao i veza Kragujevca sa koridorom 11, te izgradnja kružnog toka na Trgu „Mala vaga“… Završetak auto-puta od Kragujevca prema koridoru 10 se podrazumeva.

Danas prenosi da okruženje bliskog Stevanoviću očekuje da će dogovor sa Vučićem o promeni vlasti u Kragujevcu biti realizovan u februaru. Šumadijska politička sapunica ili kako neki to nazivaju obračun kod KG korala je u toku. Vučić je obećavao mnogima, a nekima je, možda i ispunio obećanja. Da li je i Veroljub Stevanovića među njima, čuće se valjda do kraja februara.

Vučić je Stevanoviću na njihovom prošlomesečnom sastanku, tvrde izvori Danasa, rekao da država ima para da podrži sve razvojne projekte Kragujevca. Stevanović se, s druge strane, ponudio da na sledećim lokalnim izborima, koji u Srbiji treba da budu organizovani u proleće naredne godine, bude na listi koja će da nosi ime Aleksandera Vučića i da „pobedi na njima“.

Ilustracija

S druge strane, prividno nema nikakve reakcije gradonačelnika Radomira Nikolića, sina bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Ipak, kako Obaveštajac saznaje, pravu borbu za Kragujevc vode odani Tomini saradnici, među kojima je najaktivniji Radoica Milosavljević, vlasnik većeg broja lokalnih tv stanica u Srbiji.  Poznato je šta su sve Toma i Radomir činili za Radoicu i njegove poslovne poduhvate, pa je došlo vreme da se dug vrati.

Uz pomoć lokalnih tajkuna i vlasnika velelepnih ugostiteljskih objekata koji su ili nikli ili procvetali zahvaljujući porodici Nikolić,  skupljena je pozamašna suma para, kako bi doniranjem Srpske napredne stranke Radomir sačuvao mesto gradonačelnika.

Naprednjacima predstoje prevremeni izbori, i mada u izreketiranom novcu ne oskudevaju, milion do milion i po evra dobro će im doći.

Što kaže mudri Siniša Mali, “od glave višak ne boli”… ili nešto slično tome.

Drugi problem koji naprednjaci imaju a može da prevagne u Radomirovu korist je ovoga puta nepokolebljiva odlučnost Tomislava Nikolića da, ma koliko bio ucenjen, iznese u javnost sav prljav veš o radu SNS-a i Aleksandra Vučića, ukoliko Verko zauzme Radomirov tron.

Verko je naprednjacima, kao neko ko je spreman da po ugledu na jednog od svojih bivših šefova Mlađana Dinkića, sarađuje sa svakim ko može da ponudi više, ipak vrlo nepouzdan saradnik. Međutim, klan oko Ivice Kojića, čoveka Mlađana Dinkića a savetnika predsednika Aleksandra Vučića je isuviše moćan i agresivan, naročito zbog opasnosti da isplivaju na površinu mnogi kriminalni detalji vezani za dovođenje Fijata u Srbiji, a naročito oko novih kriminalnih aktivnosti koje se očekuju kako bi se Fijat i zadržao u Kragujevcu. Za prikrivanje svih tih lopovluka, po mišljenju Ivice Kojića i društva ipak je Verko i iskusniji i pouzdaniji čovek.

Koja će struja prevagnuti videće se vrlo brzo, u svakom slučaju za Kragujevčane kao kolateralnu štetu, dobroga biti neće.

Obračun kod KG korala: Radomir i Verko u dvoboju za predsednikovu ljubav

Izvor: Obaveštajac, Danas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*