Ćuprija: Most star 90 godina ispred kog se prekrstiš pre nego što kreneš da ga prelaziš

Ćuprija: Most star 90 godina ispred kog se prekrstiš pre nego što kreneš da ga prelaziš

Most na Velikoj Moravi, glavna veza Jagodine i Ćuprije izgrađen je pre više od 90 godina i dotrajao je.

Most je napravljen 1922. godine, a to znači da će kroz tri godine proslaviti 100 godina postojanja i  bila je to ratna reparacija Austrije, koja je porušila prethodni most.

Sem što je već odavno dotrajao zbog godina, most na Velikoj Moravi je često i uzrok velikih saobraćajnih gužvi, zbog slabe propusne moći. Kako je ovo jedna od najvažnijih saobraćajnica koja povezuje tri grada, Paraćin, Ćupriju i Jagodinu, svaka vlast je pred svake izbore najavljivala da će njegova obnova ili izgradnja novog mosta biti prioritet.

Foto: Info centrala

Reč je ogromnoj investiciji, jer most je načet zubom vremena i njegov kapacitet propuštanja vozila opterećuje i sputava razvoj sva tri grada koji gravitiraju ka njemu.

Opština Ćuprija završila je Plan detaljne regulacije gradskog naselja Ćuprija, što je bio jedan od preduslova da počne izrada projektno-tehničke dokumentacije za novi most preko reke Velike Morave i pristupnih saobraćajnica u Ćupriji. Projekat je u budžetu JP „Putevi Srbije“, koje je raspisalo Poziv za podnošenje ponuda za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti izgradnje ovog mosta i pristupnih saobraćajnica u Ćupriji i najavljuje se početak izgradnje tokom 2020. godine.

I sve bi to bilo lepo i ohrabrujuće za građane Ćuprije i okolnih mesta, koji svaki put sa strahom prelaze preko ovog devedesetogodišnjaka, da se obećanja i priče o izgradnji novog mosta ne ponavljaju na svake 3-4 godine, odnosno pred svake izbore.

Kad se kaže da vozači sa strahom prelaze preko ovog mosta, to nije fraza već je bukvalno tako.

To saznajemo iz razgovora sa građanima Ćuprije, od kojih mnogi ističu da je prava lutrija prevesti se preko mosta a ne ogrebati auto jer je ogroman problem u njegovoj širini. Dva teretna vozila ili autobusa se ne mogu mimoići a za mimoilaženje putničkog sa teretnim vozilom ili autobusom je potrebna prava veština.

Ćuprija: Most star 90 godina ispred kog se prekrstiš pre nego što kreneš da ga prelaziš
Ćuprija: Most star 90 godina ispred kog se prekrstiš pre nego što kreneš da ga prelaziš
Foto: Privatna arhiva

O rupama na asfaltu i oštećenjima koja se dešavaju na automobilima, nervozi koja se stavara među putnicima u ponekad i višesatnom čekanju da se vozila na mostu mimoiđu  bespotrebno je i pričati, kad najveća opasnost vreba od same dotrajalosti mosta i mogućnosti da se se most odjednom sruši i izazove ogromnu katastrofu sa velikim brojem ljudskih žrtava.

O mogućnosti da se most zbog preopterećenosti ili iz nekog drugog razloga zaista i sruši ili je to samo neopravdani strah, pričali smo sa inženjerom Z. A., koji je sada penzioner i od početka devedesetih živi u SAD, a koji je radio kao stručni saradnik u firmi koja je sredinom osamdesetih godina vršila rekonstrukciju mosta.

On nam priča da je do osamdesetih most imao drvene pragove po kojima je tekao saobraćaj. Nakon rekonstrukcije urađena je armirano-betonska podloga preko koje je postavljen asfalt, urađeni su i trotoari sa obe strane mosta, a dobio je tada i karakterističnu žutu boju i rasvetu. Sve to, kaže on, bilo je samo kratkotrajno rešenje na najviše dve do tri godine jer je ustanovljeno prethodnim merenjima da su se na nosaču mosta pojavila ozbiljna oštećenja koja nije moguće više sanirati,  mada je to više puta do tada rađeno na različite načine i različitim metodama.

Tada je i, koliko je njemu poznato, odluka doneta u samom vrhu izvršne vlasti tadašnje SFRJ, da se krene sa projektovajnem i izgradnjom novog mosta na Velikoj Moravi.

Inženjer Z. A. napominje da je i sama konstrukcija mosta još tada bila ozbiljno dotrajala i nagrižena korozijom i da je prema tadašnjim proračunima most bio upotrebljiv najviše 7 do 8 godina. Od tada je prošlo skoro trideset.

On još navodi da su se od tada, koliko je njemu poznato, vršili samo “kozmetički” radovi na mostu i da nikom od kolega iz njegove struke nije jasno kako je most još uvek na mestu, i kako je moguće da se još uvek koristi.

I kao što nam je jedan od vozača kamiona rekao da se uvek prekrsti kad krene da prelazi preko stogodišnjeg mosta, tako i nama, kao i svim građanima Ćuprije, bili oni vernici ili ne, ostaje da se krstimo i čudimo i živimo u nadi da se nikakva tragedija neće dogoditi i da će “starac” izdržati dok se neka vlast ne seti da treba da prestane sa pričanjem bajki, već da stvarno reši ovaj problem i da izgradi  nakon toliko godina novi most na Velikoj Moravi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*