Vajtsnejk otvara Zaječarsku gitarijadu!

BBC

Vajtsnejk otvara Zaječarsku gitarijadu!

Zaječarsku gitarijadu, koja će se održati od 27. do 29. juna, otvoriće Vajtsnejk, piše Kurir.

Jedan od najvećih rok bendova svih vremena uključio je i Srbiju u raspored svoje nove svetske turneje “Flesh & Blood”. Grupa u Zaječar stiže iz Budimpešte, a posle nastavlja put u Bugarsku.

Frontmen benda Dejvid Kaverdejl izvodiće pesme s novog albuma “Flesh & Blood”, koji će biti obavljen krajem maja. Prvi singl “Shut Up & Kiss Me” već se vrti po radio-stanicama.

– Vajtsnejk nije mnogo razmišljao kad je dobio poziv s Gitarijade. Kaverdejlu i momcima će biti čast da sviraju na otvaranju najstarijeg rok festivala u ovom delu Evrope. Specijalno za publiku sviraće i neke hitove koji nisu planirani za druge gradove – kaže sagovornik Kurira blizak menadžmentu Gitarijade.

Dejvid Kaverdejl uzbuđen je što dolazi ponovo u Srbiji.

– Radujem se što ćemo svirati širom sveta. Nova turneja biće i nastavak proslave 40-godišnjice Vajtsnejka. Za više od četiri decenije uživali smo na sceni, slaveći ljubav, život i rokenrol – poručio je frontmen grupe preko zvaničnog sajta, a ranije je čak i izjavio da su u Srbiji njihovi najvatreniji fanovi.

Vajtsnejk je poslednji koncert u Beogradu održao pre četiri godine u Pioniru. Više od 15.000 ljudi tada je slušalo i hitove benda Dip parpl “Burn”, “Stormbringer”, “Soldier of Fortune”, “The Gypsy”, “Sail Away” kombinovane sa “Here I go Again”, “Fool For You Loving”, “Still Of The Night” i “Is This Love”.

Trodnevni spektakl biće organizovan na stadionu Kraljevica, a ulaz na koncert će biti besplatan, kao i u rok kamp. Organizatori očekuju više od 40.000 ljudi, kao i da će biti oboren rekord koji je prošle godine na zatvaranju postavio Bili Ajdol.

Izvor: Kurir/ Ljubomir Radanov

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*