Sudar dva ruska “suhoja”, poginula dva pilota!

Screenshot

Sudar dva ruska “suhoja”, poginula dva pilota!

Dva ruska “suhoja Su-34” sudarila su se u vazduhu tokom leta na ruskom Dalekom istoku, rekao je izvor u regionalnim službama za vanredne situacije agenciji TASS. Pronađeno i telo drugog od četiri pilota. Samo jedan na sigurnom.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su pronađena tela dvojice pilota aviona “suhoj 34”, koji se srušio nakon sudara sa drugim lovcem iznad Japanskog mora, preneo je Tass.

U operaciji spasavanja je angažovano više aviona i brodova, ali je u Centru za koordinaciju akcije u Vladivostoku saopšteno da posao spasiocima znatno otežavaju loši vremenski uslovi.

Na Dalekom istoku Rusije, u oblasti Japanskog mora, danas su se srušila dva lovca “su-34” nakon sudara u vazduhu, sa ukupno četvoricom pilota.

Screenshot

Spasioci su u oblasti katapultiranja pronašli spasilački splav jednog od pilota, koji nije životno ugrožen, a za četvrtim pilotom i dalje se traga i njegova sudbina je neizvesna, navodi se u saopštenju.

“Sputnjik” je javio da je jedan ruski borbeni avion “Su-34” nestao sa radara dok je leteo iznad najistočnije teritorije Ruske Federacije.

Avion je leteo između ostrva Sahalin i grada Habarovsk.

Svi letovi borbenih aviona “suhoj Su-34” suspendovani su širom Rusije posle nesreće na Dalekom istoku, rekao je agenciji TASS izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

Srna

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*